10 tips voor lang en gezond haar

10 tips voor mannen en vrouwen die je haar helpen groeien en laten stralen!

Wil je graag mooi, lang haar dat er gezond uitziet?  Of heb je liever een gezonde, korte coupe met sterk haar?  In beide gevallen zijn de volgende 10 tips vast voor jou!

1. Knippen

Gezond haar

Het klinkt heel tegenstrijdig: “je haar laten knippen om het te laten groeien”.  Toch is het zo, want het maakt je haar veel gezonder en zorgt ervoor dat het niet afbreekt.

Bovendien zal je er veel verzorgder uitzien als als je kapsel regelmatig bijgewerkt wordt.  Laat de puntjes dus bijknippen, zodat je haar zacht en sterk blijft.

Tip: laat je haar om de 3 à 4 maanden bijknippen.

 

2. Wassen

Haar wassen

Wil je graag sterk haar, dan zal je waarschijnlijk je wasgewoontes moeten aanpassen.  Er zijn namelijk heel wat do’s en don’ts als het hierop aankomt.

2.1 Niet te vaak:

Was je haar niet te vaak en geef je hoofdhuid de kans om talg te produceren.  Probeer het niet vaker dan 3 keer per week te wassen.

Heb je last van haar dat snel vet wordt?  Probeer dan je wasbeurten af te bouwen, door er steeds een dag extra tussen te laten.

De talgproductie van je hoofhuid zal wennen aan het nieuwe ritme, waardoor je haar minder snel vet zal worden.  Een goede tip is om hiermee te beginnen op momenten dat je niet buiten hoeft te komen.

 

2.2 Koud water:

Hitte is niet goed voor je haar.  De warmte droogt het uit, waardoor het broos wordt en gemakkelijker breekt.  Probeer je haar dus met zo koud mogelijk water te wassen.

[infobox style=’regular’ static=’1′]Tip: hou je niet van koud water?  Was dan je haar apart, bijvoorbeeld boven de wastafel.[/infobox]

(lees verder op de volgende pagina)