7 tips om tijdens de feestdagen perfecte foto’s te maken

Heel je familie zal jaloers zijn.

Morgenavond is het kerstavond. Hét moment om wat foto’s te nemen met je smartphone! Maar je hebt misschien al gemerkt dat kerstverlichting fotograferen niet altijd evident is. Met deze tips schiet je prachtige plaatjes.

1. Gebruik manuele focus

Hou je vinger op het scherm gedrukt tot je “AE/AF LOCK” ziet verschijnen. En dan kan je naar boven en onder swipen voor meer of minder belichting! Zo stralen de lichtjes op je foto perfect.
aelock


2. Bokeh

Bokeh is de naam voor een wazig effect op je foto’s. In plaats van dat alles scherp is, krijg je alleen de lichtkleuren in de vorm van prachtige confetti op het plaatje te zien. Erg origineel! Hoe doe je het? Stel scherp op iets héél nabij zoals bijvoorbeeld je uurwerk, en draai de camera dan naar de kerstlichtjes!
bokeh


3. Hou je smartphone stil

De grootste boosdoener bij het fotograferen van lichtjes is beweging. De kleinste beweging doet alles in een waas van onscherpte veranderen. Je handen zo stil mogelijk houden is dus de boodschap!
kerstlichtjes


4. Gebruik iets om je telefoon tegen te leunen

Is het moeilijk om je handen stil te houden? Leun je telefoon dan tegen een boek, fles, glas of iets anders als een vorm van statief. Zo is je foto zeker scherp! Of met wat creativiteit maak je je eigen statief!
tripod


(lees verder op de volgende pagina)