13 eigenschappen van zeer geliefde mensen

De misvatting uitgelegd.

Het is moeilijk om goed te doen voor iedereen. Eigenlijk is dat onmogelijk, want je stoot altijd wel iemand tegen de borst. Stel nu dat je een bedrijfsleider bent, hoe kan je er dan voor zorgen dat je een goede band hebt met jouw werkgevers? Geen koele, afstandelijke relatie, maar een menselijke band, die aanmoedigt om beter te doen. Een werkplaats creëren waar mensen graag zijn en die nieuwe personen aantrekt.

vrouwmanlachenOm zo’n baas te kunnen zijn moet je niet intelligent of aantrekkelijk zijn. Belangrijkere eigenschappen zijn eerlijkheid, transparantie en het vermogen om andere mensen te kunnen begrijpen. Het gaat niet om echte intelligentie, maar wel om sociale intelligentie. TalentSmart deed een onderzoek en ontdekte welke kenmerken je nodig hebt om te slagen. Het is een lijn die je ook kan doortrekken in het dagelijkse leven, buiten de werkvloer.

1. Vragen stellen

Eén van de grootste fouten is dat mensen niet luisteren naar elkaar en vooral bezig zijn met de dingen die ze zelf willen zeggen. Neen dus. Luister naar de andere en die persoon zal zich veel meer gewaardeerd voelen. Je zal verbaasd zijn hoeveel respect je krijgt als je vragen stelt. Vragen die belangrijk zijn en die er toe doen.


(lees verder op de volgende pagina)