De 10 zwaarste jobs met veel stress

  Heb jij een vermoeiende job?

  Stress hoort jammer genoeg bij het leven. Daarom hebben we zoiets als vakantie, maar zelfs dan zijn we niet volledig stressvrij. Het meeste zorgen en stress ervaren we tijdens het uitoefenen van onze job. Maar jobs verschillen en de ene job is nu eenmaal moeilijker en stressvoller dan de andere. Verantwoordelijkheid is meestal het sleutelwoord. Forbes, het gerenommeerde Amerikaanse zakentijdschrift, maakte onlangs een lijst van de 10 zwaarste jobs die het meeste stress veroorzaken. Let wel, er is geen top tien, ze staan in willekeurige volgorde.

  Acteur/actrice

  In tegenstelling tot wat veel mensen denken is dit niet enkel een glamourwereld. Het is een talent om te kunnen acteren. Bovendien moeten acteurs veel teksten vanbuiten leren, zich volledig smijten en beleven ze erg drukke en vermoeiende draaidagen waar ze constant in het middelpunt van de belangstelling staan.

  job1

  Reporter

  Onregelmatige uren en het feit dat je werk door iedereen kan gezien en beoordeeld worden, maken de job stressvol. Je moet het graag doen en als een uitdaging zien. Omgaan met deadlines is een kunst en daarbij moet je de taal perfect beheersen, in woord en geschrift. Schrijffouten kunnen je de kop kosten, dus opperste concentratie is steeds nodig.

  job2


  (lees verder op de volgende pagina)