Zoals voorspeld: Axel Hirsoux!

De lieve, mollige Waal zal met de song ‘Mother’ ons land dus vertegenwoordigen tijdens het Eurovisie Songfestival 2014 over pakweg 7 weken in Kopenhagen.

[highlight color=’white’ backcolor=’#ff0000′]En daarover waren zowel de experts, de Europese jury als het publiek het unaniem eens![/highlight]

Ikzelf ook, en dat kon je tijdens mijn vorige recensies over Eurosong al lezen. ‘Is een finale nog wel nodig?’ schreef ik vorige week nog. Ja en nee, bedenk ik me nu, want sommige van de 6 finalisten hadden hun nummer echt wel een extra dimensie gegeven. En dan denk ik in de eerste plaats aan ‘Yass’ en ‘Bandits’.

De enige die een nog slappere versie gaf van zijn toch al zwakke song was Udo. En Sil vergat een traan te laten pengelen, een tamelijk goed attribuut om een groot publiek te ontroeren. Ze werden bestraft met de laatste en voorlaatste plaats. Spons erover, ze zijn ‘gezien’ in twee betekenissen van het woord en de positieve betekenis ervan komt hen weldra heus wel ten goede!

Uiteraard las ik ook de commentaren van andere recensenten en ‘kenners’ die zich de voorbije weken in het algemeen laatdunkend uitdrukten over deze editie van Eurosong. Ook het clubje van gefrustreerde twitteraars was bikkelhard voor bv. Ruslana en noemden haar zelfs ‘een zat vodkawijf’! Shame on you!

‘Bandits’ gaan vergelijken met The Beatles of met ‘U2’ is een brug te ver, maar ‘experts’ als Jef en Piet hebben wel gelijk, wanneer ze stellen dat ze vroeg of laat ook een paar keer het Sportpaleis kunnen inpakken. En als je het mij vraagt, zal dit niet eens meer lang duren!

Video Axel Hirsoux met “Mother”: