Wauters vs. Waes, voorlaatste aflevering

Ik had het vorige week al geopperd: de programmamakers zouden een witte duif uit de hoed moeten toveren om deze tweestrijd tot op de meet spannend te houden.

Daarin zijn ze ook met brio geslaagd. Zoveel zinvoller dan een martelproef als vorige week, was het dit keer de opdracht voor Koen en Tom om een week als rolstoelpatiënt door het leven te gaan.

De heren W&W hebben zoveel charisma, ja zelfs invloed op kijkend Vlaanderen, dat je geen betere ambassadeurs kunt bedenken om het accent te leggen op de ongemakken van andersvaliden. Je kon niet anders dan er even bij stilstaan en in die zin hadden er wel meer afleveringen mogen zijn: de job van een postbode of vuilnisman, ik zeg maar wat.

Uitgaand van pure sympathie, moet je het medium televisie ook benutten om sociale toestanden op een probleemloze manier aan te praten. Veeleer een taak van de nationale omroep dan van een commerciële zender. Daarom is nù al een programma als ‘Wauters vs. Waes’ een historisch feit. Met alle dank aan VTM!

Televisie maken mag, wat mij betreft, een competitie worden als Anderlecht-Standard of Lotto tegen Omega Pharma-Quick Step, zolang het maar kijkspektakel oplevert.

Wat ook de einduitslag zal zijn van Wauters vs. Waes, een vervolg hoeft niet per se. We hebben het gehad en gezien, nu iets anders graag! Zo gulzig zijn we als tv-kijker ook wel geworden!…