The Voice van Vlaanderen: eerste liveshow

Al 8 kandidaten naar huis na de eerste ‘liveshow’.

‘t Kuipke in Gent, goed voor 3000 toeschouwers, was volledig uitverkocht om de eerste 16 kandidaten aan het werk te zien, 2 van elk team. De coaches zijn zoals bekend Koen Wauters, Regi, Bent Van Looy en Axelle Red en zij openen zelf de deur naar de volgende ronde voor één van hun zangtalenten. Het publiek en de kijker thuis sms’t een tweede deelnemer van elk team naar de volgende ronde.

[highlight color=’white’ backcolor=’#ff0000′]Deze eerste show duurde bijna tweeëneenhalf uur, maar toch kreeg je de indruk dat er meer vaart in zat dan de vertoning tijdens de zogenaamde battles.[/highlight]

Wellicht omdat elke artiest in spe onaangekondigd maar 2 minuten kreeg om zijn/haar ding te doen. Pas door enkele songs achteraf te chronometreren viel het me op. Niet dat deze ingreep bepalend is geweest voor de uitslagen.

[related-posts]

Wat de kijker wél kon beïnvloeden, is dat bepaalde kandidaten werden ingeleid door een filmpje en anderen dan weer niet. Zo werd de repetitie gevolgd van Joke Herremy uit het team Regi. Een geanimeerde les choreografie van de sympathieke Roy. Vanzelf scherpte Joke daardoor ook haar sympathie aan.

Voice Van Vlaanderen Dunja en Jessica
Voice Van Vlaanderen Dunja en Jessica

Joke mag doorgaan naar een volgende ronde en mét haar 7 collega’s: haar teamgenoot Dunja Mees (coach Regi), Jessica en de tweelingbroers Koen en Jo (coach Axelle), Seppe en Eva (coach Koen) en Demi en Elie (coach Bent).

Voor deze geslaagde eerste show verdienen ook de live-muzikanten alle lof. Maar het grootste applaus mag zeker naar de regisseur gaan, die van elk nummer een aparte show maakte, zowel qua sfeer en licht als het in beeld brengen.

[related-posts]

Voice Van Vlaanderen Axelle Red

En ook enkele juryleden zorgden voor een aparte show; een modeshow. Axelle Red maakte van de gelegenheid gebruik om een prachtexemplaar van haar pasklare en exclusieve modelijn te presenteren, terwijl Bent Van Looy verscheen in een hemd en vest met bloemetjesbehangmotief. Jammer genoeg konden we niet eens ónder de jurydesk kijken…

Voice Van Vlaanderen Bent Van Looy

Hoe dan ook, men kan nu al beginnen pronostieken uitschrijven: wie wordt dit jaar The Voice? Wat niet makkelijk is, want een kwart van de kandidaten voelde zich duidelijk beter in hun sas dan tijdens de battles. Eerst de tweede liveshow afwachten dan maar.