‘Splinternet’, of wat tv nooit mag worden!

2BE pakt uit met dagelijks ‘kwartiertje-pleziertje’.

Rond de klok van 8u. ’s avonds zendt 2BE vanaf maandag elke werkdag een kwartiertje televisie uit, dat bijna alles bundelt wat je in feite is ontgaan op internet. Schitterend idee, want als eenzame surfer is het niet meer bij te houden wat voor nieuws, grappigs en relevants er allemaal te ontdekken is via je pc.

Het productieteam bestaat dan ook uit liefst 6 Vlaamse mensen (Hannes, Lore, Jonas, Kristof, Vincent en Wouter) die kennelijk een hele dag niets anders doen dan internetsites afschuimen, op zoek naar originele en lachwekkende ideeën en initiatieven: een poging notenkraken met het hoofd, drummen op ijsrotsen, onnozele selfies, beestjes die je nooit zag, enz.

[related-posts]

Vermakelijke televisie heet dit dan, maar dé fout is echter dat de items zo razendsnel en enerverend aan je neus voorbijgaan, dat je net zo goed voor je pc kan blijven zitten. Televisie is en blijft een vorm van ‘ontspanning’, toch?

Tenzij de bedoeling van de tv-makers mij compleet ontsnapt. In al hun persaankondigingen verwijzen ze naar hun website 2BE.be/splinternet “om de originele links te vinden en extra’s te ontdekken”. In mijn ogen overschrijdt dit elke vorm van logica: de tv-kijker terug naar zijn pc jagen?! Maakt men ons nog niet zot genoeg, dan?…

Dit is een Vlaamse productie (van TvBastards), maar wie haalt het dan in zijn hoofd om een oersaaie Hollandse tuttebel als commentaarstem als rode draad door het programma te laten wentelen. Of moet ik begrijpen dat dit ‘humor’ is?!