Met de Deur in Huis kan niet op tegen Tegen De Sterren Op

Nieuw vtm-programma met Chris Van den Durpel.

Ik kan me moeilijk voorstellen dat Chris zelf gelukkig is met de programmatie van zijn nieuwe tv-kindje. En nog minder kan ik me voorstellen hoe één van de vtm-bazen zulke fout kan maken als dit programma uit te zenden -mits een reclameonderbreking- vlak na ‘Tegen de Sterren op’. Een programma dat levendig bewijst hoe vergankelijk en vluchtig televisie wel is. Wie zit nu nog te wachten op Kamiel Spiessens, Firmin en Jimmy B? Niemand.

Koppel deze nieuwe tv-reeks af van het voorgaande en het volgende programma en je hebt een hit beet. Het concept is goed: je kijkt in het interieur van een huis van een bekende Vlaming en als panellid heb je het raden aan wié dit toebehoort. In deze eerste aflevering waren dit de thuishavens van Ann Van Elsen, Michel Vanden bosch (GAIA) en Luk Alloo. Een vrij gewaagde keuze, want in feite is niet één van de drie echt populair.

[related-posts]

Dus moest Chris Van den Durpel het zelf maar redden en zelfs al deed hij alle moeite om zijn ouwe vertrouwde typetjes boven te halen, wat voorbij is, is nu eenmaal voorbij. De vonk slaat niet meer over, Chris! En wat maar al te duidelijk mankeert: een goed team van scenaristen. De gefilmde fragmenten zijn voorspelbaar en flauw en missen elke vorm van humor.

Het deed me pijn om iemand als Chris te zien afgaan. En toch zal ik volgende week weer naar je programma kijken, maat!