‘Kroost’: vijfsterrenteevee

Kroost van Koen Wauters: simpelweg gelukkig zijn!

Wat VIER tot vandaag liet zien, heeft de gemiddelde kijker nauwelijks kunnen roeren, laat staan ontroeren. Maar wie de zender een beetje volgt, heeft al wel een paar programma’s ontdekt die ver boven de middelmaat uitstijgen. ‘Kroost’ is daar één van.

In vorige afleveringen zag je mensen als Elio Di Rupo en Maggie De Block al bezig in hun gewone doen en laten, en volgende week is Tom Boonen aan de beurt. Dit heet reality-tv, maar heeft niets te maken met enige vorm van voyeurisme. Wars van alle sensatieartikels in ‘de boekskes’, etaleert een cameraploeg een bekend iemand als een ‘mens’ van vlees en bloed.

KoenWauters

Na het succes van ‘Wauters vs. Waes’ zou je de aflevering omtrent Koen Wauters en Clouseau ‘perfect getimed’ kunnen noemen. Niks daarvan! De opnames hadden duidelijk al veel eerder plaats, maar waren daarom niet minder boeiend.

In minder dan één uur uitzendtijd slagen de programmamakers erin een heel precies beeld te geven van de bekende man of vrouw in kwestie: afkomst, opvoeding, familie, entourage, passies,… alles komt aan bod. En je houdt er alleen maar een goed gevoel aan over!

Uit deze aflevering met Koen Wauters onthoud ik volgende items:

  • “Mijn pa zei altijd: ‘God schiep de dag, maar ons Koentje liep er los doorheen. Een zondagskind pur sang!’. Zo ervaar ik dit nu ook!”
  • “Ik heb de slechtste herinneringen aan de opnames van ‘Daar gaat ze!’. Ik had 3 dagen en nachten niet geslapen en mijn stem was stikkapot! Maar broer Kris zei: ‘Opnemen, nù!’. En of hij gelijk had!”
  • “In feite ken ik weinig van muziek. Ik ben een zanger, geen muzikant. Meermaals wilde ik stoppen met Clouseau, omwille van al het gedoe eromheen!”
  • “Boven alles primeert mijn gezinsleven. Ik wil in de eerste plaats een goede echtgenoot èn een goede vader zijn!”