Kijkcijferkanon

De realityreeks ‘Wauters vs. Waes’ was nog voor op het antenne ging een mediakanon, maar vanaf de eerste aflevering blijkt de serie ook alle records van kijkcijfers te overtreffen of op z’n minst te benaderen.

Terecht, want het is een bijzonder onderhoudend programma en de idee om de twee publiekslievelingen van respectievelijk VTM en VRT tegen elkaar uit te spelen in verrassende uitdagingen, is zonder meer briljant.

In schril contrast daartegenover staan de kijkcijfers die men optekende na de Belgische missverkiezingen, begin dit jaar. Nog geen 4000 mensen volgden de uitzending, terwijl dit toch ook om een uitdaging en een wedstrijd gaat.

Geen dertig jaar geleden zat nog meer dan één miljoen mensen aan het scherm gekluisterd om te weten wie België’s mooiste zou worden. En ze mochten er ook zijn: Goedele Liekens, Lynn Wesenbeek, Tanja Dexters, Véronique De Kock, Anne De Baetzelier,…

Zelfs nu nog scheren ze allemaal -letterlijk en figuurlijk- hoge toppen, maar wat schort er dan aan de huidige misses, dat zelfs geen gezonde man nog zijn zapper bovenhaalt om de wedstrijd te volgen?

De kanonnen zijn er wel, maar misschien zijn er niet genoeg mooie doelgerichte ballen voorhanden? Tenslotte leven we in een internettijdperk en via dit kanaal hoef je geen voetbalvrouw te zijn om simpelweg de ballen buiten te houden!

Op de meeste sites kun je de sexy dames bovendien nog een persoonlijke score toekennen ook. Dat de èchte miss België eindelijk opstaat!… Open en bloot graag.

Foto: dezondag.wordpress.com