Eurosong 2014: zilveren Sil met gouden song!

De jury en het publiek waren het tijdens deze tweede halve finale volledig eens en hun voorkeuren zagen er precies hetzelfde uit.

SIL en YASS zijn na UDO en EVA JACOBS al zeker van een finaleplaats.

Als kindsterretje was ze Silvy Melody, later werd ze het gezicht van de dancegroup Sylver en nu heet ze kortweg SIL. Het klinkt al even goed in de oren als haar song ‘What’s the time in Tokyo?’, waarmee ze mogelijk ons land zal vertegenwoordigen tijdens het Eurovisie Songfestival 2014 in Kopenhagen.

Video Sil met “What’s the time in Tokyo?”:

Net als vorige week stelde deze tweede halve finale -nog één te gaan!- niet al te veel voor. Meer dan een uur televisie maken op basis van 4 nieuwe songs is een waagstuk, dat je alleen maar voor de buis houdt om uiteindelijk de winnaars te kennen.

Dat de ‘experts’ het ideale nummer uitkiezen voor de zanger/zangeres in kwestie bleek vorige week al geen gelukkige beslissing. Dit keer was Axeela de klos: zij oefende dagenlang voor een nummer (‘Apocalyps’) dat al bleek verkocht en uitgegeven te zijn. Moedig van haar dat ze in allerijl met ‘Chasing rainbows’ nog probeerde de meubels te redden.

Video Axeela met “Chasing rainbows”:

Veel bekoorlijker was de song ‘Need you tonight’ dat Yass aan de kijkers verkocht. Yass zingt afwisselend in het Frans en het Engels, maar zijn lied (mét een mooi refrein!) was authentiek en de man straalt veel persoonlijkheid uit. Ruslana zou ervoor uit de kleren gegaan zijn!

Video Yass met “Need you tonight”:

‘2Fabiola ft. Loredana’ leidden de carnavalsperiode in met ‘She’s after my piano’. Bart Peeters stelde dat dit een circusnummer is dat best zou passen in een circusevenement als het Eurovisie Songfestival. Akkoord, indien men ervan uitgaat dat het liedjesfestival dezelfde toer opgaat als de voorbij jaren en de acts belangrijker zijn dan de songs.

Video 2Fabiola ft. Loredana met “She’s after my piano”:

Laten we hopen van niet. Tot nog toe zagen we een rist halvefinalisten de revue passeren die bijna allemaal een goeie zangstem hebben. Maar dat hebben de kandidaten van ‘The Voice van Vlaanderen’ ook en dàt is een programma dat wel voldoende verrassingselementen in zich heeft om te blìjven boeien.