Ella Leyers: toptalent!

Ik woon al jaren alleen, dus hier is nooit geruzie over de keuze: naar welk tv-programma kijken we vanavond?

Gisteren liet ik de Rode Duivels links liggen, want ik wilde per se Ella Leyers bezig zien in ‘Café Corsari’.

Ella (25) is één van de enige ‘nieuwe’ actrices die mij in mijn eentje luidop kon doen lachen, toen ik haar in zo vele diverse imitaties bezig zag in ‘Tegen de Sterren op’. In die mate, dat mijn bovenburen kwamen vragen of het wat kalmer kon. Anderzijds heeft ze ook bewezen dat ze ernstige rollen aankan. Gastrollen in ‘Witse’, ‘Aspe’, ‘Zuidflank’ en ‘Vermist’ hebben mij volledig overtuigd: Ella Leyers is een toptalent in Vlaanderen!

Iemand als zij verdient het om als gast in een praatprogramma te zetelen en een overzicht te geven van al het moois wat ze in zo korte tijd verwezenlijkte. Tot mijn verbazing fungeerde ze in ‘Café Corsari’ als presentatrice, ter vervanging van Freek Braeckman!

[related-posts]

Videofragment “Café Corsari”:

Wat bezielt al die hedendaagse tv-producers die plots zangers, zangeressen, acteurs en actrices laten opdraven als presentators en presentatrices? Luc Appermont zal de eerste zijn om te beamen dat ‘presentatiewerk’ een vak apart is.

Waarmee ik niet wil zeggen dat Ella Leyers het slecht deed. Maar dit soort opdrachten geeft geen enkele meerwaarde aan haar carrière. Televisie verbrandt de goeie papieren van iedereen die ‘hot’ is, zeg maar ‘in de markt ligt’. Durf ‘nee!’ te zeggen, Ella! Al had ik ook maar één minuutje kunnen herbekijken van je schitterende vertolking van Simonneke uit ‘Thuis’, Carmen uit ‘FC De Kampioenen’, Ingeborg in ‘Blind Date’, om het even, mijn buren mogen voor mijn part andermaal komen aankloppen!…

Videofragment “Tegen de Sterren op” – “Thuis”: