De Voice van Vlaanderen

voice_vlaanderen

‘The battles’ in de boksring, eerste reeks: veel te lange rondes, weinig k.o.’s.

Nu de ‘blind auditions’ achter de rug zijn en de rode stoelen niet meer omgedraaid worden, krijgt ook mijn happy feeling bij het kijken naar The Voice een ommezwaai en zou ik zelf na een halfuurtje het liefst van al mijn tv-stoel omdraaien.

Plots lijk je in een totaal ander concept te belanden. En eerlijk, ik kan de opbouw van ‘de battles’ niet eens volgen: vier kandidaten uit de ploeg van Axelle Red en vier uit de ploeg van Regi, maar slechts twee uit de ploeg van Koen Wauters en Bent Van Looy. Vraagteken. Ook de opbouw en de montage van de aflevering waren verwarrend, maar kennelijk helemaal in functie van de reclameblokken.voice_battles

Vreemd dat er tijdens een liedjesprogramma van bijna twee uur in totaal maar zes (!) songs te berde worden gebracht. En nog vreemder is dat de coaches zèlf moeten bepalen wié van hun teamleden de koffers mag pakken. Dit bleek niet alleen voor Axelle Red een hartverscheurende keuze, ook Koen Wauters had er duidelijk moeite mee.

Toch ben ik blij voor Axelle Red dat ze haar draai heeft gevonden in deze wending van het opzet. Van zure tante ontpopte ze zich wonderwel als een begripvolle en talentrijke coach. En bovendien één met kennis van zaken! Ze heeft een sterke ploeg, maakt de juiste songkeuzes en van de vier artiesten die ze deze keer begeleidde, gaan er drie naar de ‘liveshows’.

Cas werd immers heropgevist door Regi Penxten. En die mag daar gelukkig mee zijn, want wat zìjn teamleden – Dina, Jamilla, Charlotte en Dunja – ervan bakten, was weinig soeps. En het zal in de eerste plaats aan Regi zelf te wijten zijn!

Koen Wauters daarentegen etaleerde zich op en top als kènner en zelfs strenge coach. Met Mikaël en Eva had hij een droomduo voorhanden om het prachtige ‘Say something’ te vertolken. Om na zoveel geploeter daarna één van je ‘kindjes’ af te geven, moet geen sinecure zijn. Het werd Mikaël en wiè, dacht je, stal hem weg ten behoeve van zìjn team? …Jawel!

Mèt jou kijk ik uit naar het vervolg. Alvast met de wetenschap dat Regi zijn ‘steelkansen’ zijn opgebruikt.