De Voice van Vlaanderen: tweede liveshow

Andermaal 8 kandidaten naar huis.

Net als in de eerste liveshow was het niveau van de zangprestaties vrij hoog, maar om nu al iemand als winnaar te tippen, lijkt me te vroeg. Ieder zijn smaak natuurlijk, maar tot nog toe steekt niemand er echt torenhoog bovenuit.

De kijkers en het aanwezige publiek stuurden via hun sms’jes vier kandidaten naar de volgende ronde: Emma Lauwers van het team Axelle, Tom De Man van het team Bent, Laura Tesoro van het team Koen en Johan Van Royen van het team Regi.

Daaraan voegde de teamleiders zelf er nog eens vier aan toe: Axelle koos voor Dwayne Daeseleire, Bent koos voor Cristina Sapalo, Koen voor Eva Hendriks en Regi voor Melanie De Saedeleer.

[related-posts]

Dat Bent Van Looy voor Cristina koos, maakte Koen Wauters zo blij dat hij uit zijn zetel sprong en zowaar een knieval maakte voor de jongedame. Koen had haar immers uit zijn team laten wegsnoepen door Bent na de battles. En met die knieval drukte hij zijn spijt daarover uit. Overigens komt Koen als jurylid bijzonder goed uit de verf en je kunt hem geen halve minuut betrappen op ‘lulkoek’. Wat niet altijd van Regi kan gezegd worden.

Jammer dat moeder en dochter in deze wedstrijd niet meer samen doorgaan. Moeder Belinda De Bruyn (uit Koen z’n team) werd naar huis gestuurd, terwijl dochter Emma Lauwers zich nog wat mag uitleven onder de vleugels van artistieke moeder Axelle Red.

Het is ook duidelijk dat de keuze van de song soms de keuze van de kijker uitmaakt. Als je ‘Happy’ van Pharrell Williams zingt -momenteel dé oorwurm in muziekland- is de kans ook groot dat je van het publiek veel stemmen krijgt. Dit gebeurde met Laura Tesoro van Koens’ team.

Video Laura Tesoro met “Happy”:


Anderzijds betreur ik het dat er zo weinig Vlaamse liedjes worden gezongen in The Voice van Vlaanderen. Jolan Standaert uit het team van Bent was de enige in deze uitzending en deed een meer dan verdienstelijke poging om het Vlaamse lied hoog te houden met ‘Rozane’ van Wim De Craene. Helaas, het mocht niet zijn, ook hij mocht zijn koffers pakken.

Video Jolan Standaert met “Rozane”:


Hoe dan ook, dit was alweer een vermakelijke avond tv-kijken en eenmaal in de ban van The Voice, blijf je uitkijken naar de volgende uitzending.