De Neus van Pinokkio

christoff

Christoff is een bedrieger!

Zijn Duitse fans zien nooit hun èchte idool, maar iemand die sprekend op hem lijkt.

Terwijl de populairste charmezanger van dit moment ergens in Vlaanderen een optreden ten beste geeft, treedt zijn dubbelganger ergens in Duitsland op. Kassa kassa! Althans, dit was dè leugen die voor waarheid werd verkocht in de eerste aflevering van de nieuwe reeks ‘De Neus van Pinokkio’.

Een programma met Bart Peeters kan me nog nauwelijks verrassen. Of hij nu ‘Mag ik u kussen?’ presenteert of ‘De Neus van Pinokkio’, hij klinkt altijd even hypernerveus en bovendien lijkt hij telkens in hetzelfde decor te staan, omringd door dezelfde mensen.

[related-posts]

Toch moest ik gisteren even mijn aandacht voor mijn lectuur onderbreken, toen Bart gisteren een onthutsende reportage van de alom gevierde zanger Christoff aankondigde. De tv-makers bewezen op een verbluffende manier hoe de lieveling van het Vlaamse publiek vals speelde met zijn boekingen voor optredens en actes de présence. Hij heeft een dubbelganger en kan dus op twee plaatsen tegelijk zijn!

christoff

Ik schaam me rot, maar met al mijn tv-ervaring trapte ik er los in. De wijze van filmen, de montage, de doordachte opbouw van het nepinterview, het hele geluidskader, àlles klopte. Ik vond dit verhaal echt wel choquant! Maar daar gaat ‘De Neus van Pinokkio’ nu net om: is dit waar of niet waar? Niet waar, dus. Hoed af voor de realisator die dit staaltje van irreële reality-tv afleverde: ‘Hoe krachtig en onbegrensd is het medium televisie?’. Op den duur trek je àlles in twijfel. Maar in de eerste plaats chapeau voor Christoff zelf. Hij acteerde zijn eigen Duitse ‘dubbelganger’ zo goed, dat ik hem binnensmonds ‘eikel’ noemde. Wat een compliment is!

Nog geen uur later keek ik naar ‘Achter de Feiten’, een bijzonder flauw aftreksel van ‘In de Gloria’. Daarin probéért o.a. de alom gevierde acteur Koen De Bouw aan de hand van een pruik en enkele accessoires iemand anders te zijn. Geloofwaardigheid? Nul, komma, nul!

Video “De Neus van Pinokkio”: