8 series die je moet gezien hebben

Weet je niet wat nog te kijken?

Heb je vakantie of een avondje vrij? Wil je even uitrusten na een vermoeiende dag? Niks leukers dan een goede serie opzetten en iedere keer weer uit te kijken naar het vervolg. De allerbeste series kruipen letterlijk in je hoofd. Het is zalig om er met vrienden over te praten en verrast te worden bij de volgende aflevering. Maar welke series zijn nu echt de moeite om je tijd aan te besteden? Vaak is het ook een kwestie van volhouden en begint het verhaal je pas echt te boeien na enkele afleveringen of zelfs na een heel seizoen.

8. Black Sails

Black Sails is een Amerikaanse televisieserie rond de avonturen van Kapitein Flint en zijn bemanning. Langs alle zijden (en vooral door Engeland) belaagd, vechten ze voor het voortbestaan van New Providence Island, de beruchtste vrijbuitershaven uit zijn tijd. Het is geschreven als voorgeschiedenis van het beroemde boek van Robert Louis Stevenson, Schateiland. Het speelt zich af in 1715, als de piraterij in de Cara├»ben, en vooral in Nassau op de Bahama’s, een gouden tijdperk beleeft.

7. The Killing

The Killing is gebaseerd op de Deense successerie Forbrydelsen. In de spannende serie worden de rechercheurs Sarah Linden en Stephen Holder gevolgd terwijl ze moordzaken oplossen in de Amerikaanse stad Seattle. De eerste twee seizoenen gingen over de moord op een tiener, de manier waarop haar familie dit verwerkt en een politieke dimensie steeds belangrijker wordt. Daarna werd de serie tweemaal door zender AMC gestopt. Netflix nam de serie over voor een vierde seizoen.


(lees verder op de volgende pagina)