5 momenten uit ‘Beestenbos is Boos’ die je niet kan vergeten

Wat een bloederige jeugdserie!

Misschien was je het al vergeten, maar eigenlijk is ‘Beestenbos is boos’ best wel een wrede jeugdserie. De dood van Bambi’s moeder of de bloederige taferelen uit ‘Waterschapsheuvel’ verdwijnen in het niets in vergelijking met het hoge sterftecijfer uit ‘Beestenbos is boos’. De gelijkenissen met ‘Game of Thrones’ zijn niet eens zo ver: hoog sterftecijfer, geen enkel personage is veilig, belangrijke hoofdpersonages sterven, en geweld maakt deel uit van het verhaal.

Gebaseerd op het gelijknamige boek, vertelt de jeugdserie het verhaal van een groep dieren die uit hun bos wordt verdreven nadat de mens is begonnen aan ontbossing. De dieren gaan dan maar op weg naar het Witte Hertenpark. Helaas worden ze tijdens die tocht meer dan eens geconfronteerd met de dood, en niet altijd op een vreedzame manier.

Bekijk het volgende lijstje om er nogmaals aan herinnerd te worden hoe bloederig deze jeugdserie wel niet was.

1. De egels

Wanneer de dieren een drukke snelweg moeten oversteken, slagen de egels er niet in om de andere kant te bereiken. Geconfronteerd met een naderende vrachtwagen, krullen ze instinctief op in een bolletje.

Video “De dood van de egels”:


(lees verder op de volgende pagina)