4 spin-offs van Game of Thrones op komst en dit zijn de mogelijkheden

Westeros.

Op 16 juli gaat het zevende en voorlaatste seizoen van Game of Thrones in première, de populairste tv-reeks ooit gemaakt. Veel fans kijken uit naar die datum, maar vinden het tegelijkertijd ook jammer dat in 2018 een definitief einde komt aan de avonturen op het fictieve continent Westeros.

Betaalzender HBO, de producent van Game of Thrones, heeft echter goed nieuws. Zij hebben bij George R.R. Martin, de schrijver van de boeken, alvast 4 series besteld die zich in dezelfde wereld afspelen, spin-offs zeg maar. Dat zijn reeksen die afgeleid zijn van een bestaande serie.

Dan Weiss en Dan Benioff zullen fungeren als producers van de 4 spin-offs. Maar welke personages of verhaallijnen uit Game of Thrones zouden in aanmerking kunnen komen om verder uit te spitten? Wij maakten alvast een lijstje met de beste kanshebbers.

1. De invasie van de Andals op de First Men

De First Men waren de eerste oorspronkelijke menselijke bewoners van Westeros en de voorouders van Jon Snow. Vooral de huidige inwoners van de noordelijke gebieden van Westeros (Winterfell en omstreken, zelfs voorbij de Muur) hebben nog de meeste genetische invloeden van de First Men.

Ongeveer 6.000 jaar voor de start van seizoen 1 hebben de Andals vanuit het oostelijke contintent Essos een invasie ingezet op Westeros en de First Men verslagen. Zij installeerden ook The Religion of the Seven. Maar het noorden van Westeros kregen ze nooit in handen. Door de eeuwen heen hebben de twee rassen zich steeds meer vermengd door huwelijken, maar de Andals zijn sinds hun grotendeels succesvolle invasie wel de meest dominante en etnische cultuur op het continent Westeros.

(lees verder op de volgende pagina)