Zwaantje escorteert zwaantje

Of het scheelde niet veel…

Nee, het was geen ‘zwaantje’ maar een politieagente die deze week een échte zwaan op weg hielp naar haar habitat. Dit leverde deze prachtige foto op en die spreekt boekdelen.

De zwaan liep in haar eentje te kuieren op één van de drukste boulevards in Hasselt, wat vele autobestuurders in de remmen deed gaan. Een zwaan is immers geen klein beestje en in haar doen en laten weinig voorspelbaar. Een snuggere chauffeur belde de politie en de gemeenschapswacht en wat volgde was een niet alledaags tafereel, waarvan vele weggebruikers getuige waren.

[related-posts]

Probeer maar eens een zwaan te benaderen, laat staan vast te grijpen. De dieren kunnen best agressief uit de hoek komen. Op den duur kregen de agente en de man van de gemeenschapswacht spontaan de hulp van enkele chauffeurs en passanten die de zwaan met veel vertoon de goede richting probeerden in te sturen. In Hasselt horen zwanen thuis in het Albertkanaal en niet het stadscentrum.

Je ziet zo dat de hulpvaardige agente -die als lokaas een broodje gebruikte- niet echt gerust is over de goede afloop. Maar ze slaagt er wonderwel in de zwaan het verkeersreglement te laten respecteren: oversteken mag, maar dan wel over het zebrapad!