Zoe, de enige gouden zebra ter wereld

Bekijk foto’s van dit unieke dier!

[highlight color=’white’ backcolor=’#ff0000′]Dit elegante dier is Zoe, een witte zebra met gouden strepen en lichtblauwe ogen.[/highlight]

Over Zoe, de gouden zebra

Zoe werd geboren op het Hawaïaanse eiland Molokai (VS) in 1998.  Ze is geen albino, maar heeft amelanosis, een gebrek aan pigmenten, waardoor het dier niet het traditionele zwart-witte strepenpatroon heeft.

Zebra Zoe

[related-posts]

Een veilige plaats voor Zoe

Momenteel leeft de unieke zebra in de Three Ring Ranch, een opvangcentrum voor dieren waar Zoe goed verzorgd wordt.  In het wild zou het dier niet lang kunnen overleven.  Zoe zou te hard opvallen in de kudde en bijgevolg een gemakkelijk doelwit voor roofdieren vormen.

zebrazoe3

Zoe is niet alleen

Voor haar eigen veiligheid leeft Zoe in een reservaat, maar alleen is ze niet.  Ook haar moeder en kleine zusje wonen bij haar.  De twee zusjes kunnen het goed met elkaar vinden.

[related-posts]

Zo uniek is Zoe

Hoe zeldzaam is Zoe eigenlijk?  Op dit moment is Zoe de enige gekende gouden zebra in de wereld.  Er zijn slechts twee andere soortgelijke gevallen bekend: in Duitsland zou er honderd jaar geleden een gouden zebra hebben geleefd en in de jaren ’70 één in de zoo in Tokyo.

Zebra Zoe

Video Zoe de gouden zebra: