ZIEN: vader maakt pakkende muziekclip voor zijn dochter met een beperking

Positief beeld.

Als ouders te horen krijgen dat hun baby het syndroom van Down heeft, schrikken ze meestal toch even. Bij vader Thijs de Bruijn uit het Nederlandse Barendrecht was dat exact hetzelfde. Toen hij te horen kreeg dat zijn dochtertje Eline met de beperking geboren zou worden, was dat voor hem een hele schok. Maar Eline zelf deed zijn angst als sneeuw voor de zon verdwijnen: “Eline heeft me laten zien dat een kind met down niet het einde van de wereld is. Dat inzicht is misschien cliché, maar dat is het allerminst. Zou het niet mooi zijn als iedereen er ook zo over zou denken?’’

[related-posts]

Om de negatieve visie over down te doorbreken, schreef hij samen met zijn vrienden een rap voor zijn dochtertje. In maart, op Wereld Downsydroom Dag, had hij ook een opmerkelijke oproep. Bij de rap wilde hij graag een echte videoclip maken, maar daarvoor had hij de hulp van andere mensen nodig: “Om meer awareness te creëren voor kinderen zoals mijn fantastische Eline heb ik een rapnummer gemaakt met vrienden.
Wil jij als vader van een kind met Down syndroom me helpen met het maken van de videoclip?” Hij zocht niet alleen iemand om de clip te monteren, maar vroeg ook de hulp van andere vaders die wilden figureren in de clip.

VIDEO: Vader Thijs zoekt hulp om een videoclip te maken

https://youtu.be/5FGn-lgAChU

Op de oproep kwamen massaal veel reacties en nu is het zover: zijn clip is losgelaten op de wereld.


(Bekijk de videoclip op de volgende pagina)