ZIEN: meisje met halve arm vindt de coolste prothese uit

Glitter en eenhoorns.

Jordan is elf jaar oud en komt uit Columbia in de Verenigde Staten. Ze is geboren met een arm die stopt bij haar elleboog. Jammer voor haar? Nee hoor. Ze is er best trots op. Haar YouTube-kanaal heet niet voor niets ‘Born just right’, waarmee ze bedoelt dat ze helemaal perfect geboren is. Als je ziet wat ze met haar arm kan, kunnen we haar alleen maar gelijk geven.
Ondanks haar jonge leeftijd is Jordan al een uitvindster. Ze ontwerpt producten om het leven van een persoon met een arm te verbeteren. Zo vond ze een toilethouder uit waarbij het gemakkelijker is om blaadjes wc-papier af te scheuren. Daarnaast werkt ze aan originele protheses voor haar halve arm. Omdat ze van glitter en eenhoorns houdt, wilde ze dolgraag een puntig glitterkanon uitvinden. Haar zoektocht ernaartoe noemde ze Project Unicorn.  In dit filmpje legt ze uit hoe ze op het idee kwam.

Video “Jordan legt Project Unicorn uit”:


De weg naar het uiteindelijke kanon was een proces vol trial-and-error. Met haar eigen 3D-printer kon ze zoveel prototypes maken als ze wilde en blijven gissen en missen totdat haar glitterkanon eindelijk klaar was. Op de volgende pagina toont ze haar afgewerkte uitvinding. Het was zwoegen en zweten, maar het eindproduct is dat meer dan waard!

(Bekijk op de volgende pagina Jordans uiteindelijke glitterkanon)