Zelfs je hond en je kat kunnen de neiging hebben om alcoholist te worden

Reken maar dat ook dieren stomdronken kunnen zijn!

Het is vrij logisch dat je een jong katje of een puppy moet opvoeden. Wanneer ze op jonge leeftijd geconfronteerd worden met alcohol kunnen ze dit meteen zò lekker vinden dat ze nog dezelfde dag om een nieuwe frisse pint komen bedelen en hun waterbakje onaangeroerd laten.

Maar bijna àlle dieren zijn niet vies van alcoholische dranken of voedsel waaraan alcohol is toegevoegd. Dit is toch wel een hele bizarre anekdote:

Inbraak bleek een mysterie tot de dief werd gevat:

Dit verhaal was deze week een klein item in het BBC-nieuws. De eigenaar van de Honeybourne Railway Club in het Britse Evesham opende ‘s ochtends zijn zaak en stelde tot zijn verbazing vast dat een inbreker blijkbaar flink wat ravage had aangericht. Snacks en kapotte flesjes lagen overal in het rond en bovendien bleken ook de twee bierkranen geopend, wat de man een paar vaten kostte.

Bij nader inzien bleek de inbreker zijn roes uit te slapen tussen een paar dozen chips. Je zou het zelf niet zo gek kunnen bedenken maar de mysterieuze inbreker bleek niets meer of minder dan… een eekhoorn! Die bleek bovendien ladderzat, want toen het beestje wilde vluchten kon het geen poot meer verzetten.

Sam Boulter, de eigenaar van de club, bleek echter het hart op de juiste plaats te hebben: vooraleer hij alle rommel opruimde ontfermde hij zich over het diertje en riep de hulp in van een bevriende dierenarts. Nog dezelfde dag bleek de eekhoorn min of meer ontnuchterd en werd hij weer in de vrije natuur geplaatst.

Naar het verder verloop van het verhaal is het raden, maar voor de eekhoorn moet de wereld er vanaf dan wel enigszins anders hebben uitgezien. Zò, bijvoorbeeld!


(lees verder op de volgende pagina)