Zeehondje geboren in Boudewijn Seapark

Vermoedelijk wordt het ‘Conchita’ gedoopt!

Het is sinds 2008 geleden dat één van de zeehondenmama’s in de Brugse lagune nog van een baby’tje beviel. En dit gebeurde zondagmorgen opnieuw, tot groot jolijt van het verzorgend personeel.

Het kleinste zeehondje in het Seapark: Conchita.
Het kleinste zeehondje in het Seapark: Conchita.

Moeder Celia (25 jaar!) en haar pup stellen het goed, volgens de jongste berichten. Maar in dit stadium laten de oppassers de mama en haar baby rustig hun gang gaan en benaderen zij ze zo min mogelijk. Vandaar dat het ook nog niet bekend is van welk geslacht de pup is.

Nog geen acht uur later geboren nadat Conchita Wurst het Eurovisie Songfestival won en nog niet weten van welk geslacht… Dan hoef je niet veel fantasie te hebben om het kind een naam te geven, nee? Bovendien is een jonge zeehond al flink behaard!… ‘Conchita’ klinkt trouwens wel aardig voor een zeehondje.

[related-posts]

Het oudste mannetje van de groep: Pepper.
Het oudste mannetje van de groep: Pepper.

Het Seapark telt nu 8 zeehonden: drie mannetjes, vier vrouwtjes en één pup. Pepper is het oudste mannetje en werd in 1987 geboren in Niagara Falls In Amerika. Of hij ook de papa is van Conchita, is moeilijk te achterhalen…

De kans is erg groot dat de panda’s in Wallonië tijdens de zomermaanden ernstige concurrentie gaan krijgen vanuit West-Vlaamse hoek, wat publieke belangstelling betreft. Deze maand verwachten de dierenopzichters immers nòg twee geboortes in het Boudewijn Seapark van Brugge!