Ze zagen een dolfijn zwemmen, maar wisten niet dat deze ervaring nog magischer zou worden!

Dit is waar het leven rond draait

De geboorte van een mens of dier is zonder twijfel zowat het meest fantastische evenement je kan inbeelden, want het toont aan hoe uniek onze planeet en zijn inwoners wel niet zijn. Hoewel het logisch is dat alle dieren ook kleintjes krijgen en we als mensen dit natuurlijk al lang weten, is het pas sinds de komst van onderwatercamera’s dat we dit van een grote selectie van onderwaterdieren kunnen waarnemen.

Een goed voorbeeld hiervan is de onderstaande video, waarin de geboorte van een klein dolfijntje te zien is. De twee duikers die dit beeldmateriaal maakten nadat ze een zwangere dolfijn benaderden, bleef deze voortdurend tussen de nieuwsgierige bezoekers zwemmen. Gelukkig was het dier zeer rustig, waardoor het voor de duikers als een verrassing kwam toen ze zagen dat ze toeschouwers waren van een zeer uniek tafereel.

Let in de clip vooral op de onderkant van de vrouwtjesdolfijn, na enkele minuten zie je dat deze een inspanning zal doen waardoor de bevalling tot een einde komt en nieuw leven geboren wordt. Alsof dit nog niet indrukwekkend genoeg is, krijg je ook beeldmateriaal te zien van de kleine nieuwkomer die zijlings van de moeder zwemt alsof het al jaar en dag ervaring heeft! In wat voor een unieke en prachtige wereld leven we wel niet?

Video “Geboorte dolfijn”