Wie troost dit katje?

Een hit in spe op YouTube.

Toen ik de foto voor het eerst zag, had ik heus wel met het beestje te doen. Je zou zó geneigd zijn het poesje te adopteren. Of je zou wel eens een hartig woordje willen praten met de eigenaar van het katje: “Wat heb jij dat sukkeltje aangedaan?”.

Droevige kat

“Ik heb er geen poot naar uitgestoken!”, houdt het baasje staande, “Maar dat is nu net het probleem van het poesje. Het kan nog niet op eigen pootjes staan, hoeveel moeite het ook doet!”. Ashley Herring, de eigenares, plaatste aanvankelijk alleen maar een foto van haar katje op internet, begeleid door haar eigen woorden. Ze vroeg zich namelijk af of haar katje depressief of gehandicapt was.

[related-posts]

Maar hoe een dubbeltje rollen kan. Intussen circuleert er een filmpje op YouTube, louter gebaseerd op die ene foto. Een presentator, die duidelijk last heeft van hyperventilatie, blaast het hele verhaal dermate op, dat je hemzelf zieliger vindt dan het poesje in kwestie. En toch is ‘The Purrmanently Sad Cat’, zoals het gedoopt werd, een hype in wording. Meer dan 380.000 views in nauwelijks 24 uur tijd is niet niks.

droevigekat3

Zo zie je maar: je kan nooit voorzichtig genoeg zijn om via de sociale media een foto te verspreiden, laat staan een filmpje. Ik kan me immers niet voorstellen dat Ashley Herring, het baasje, in de wolken is met de YouTube-hit.

droevigekat4 droevigekat5

Je kan het katje én de presentator ook zelf bezig zien:

droevigekat6

Als tegengeste en om vooralsnog positief te blijven, plaats ik hiertegenover graag een ander videootje dat al 6 jaar op YouTube de ronde doet:

Video ‘lachende katzen – laughing cats’: