Wat dit Pomeriaantje doet, doen weinig andere honden hem na!

Dwergkees Jiff zou met twee poten al een eind verder kunnen.

Vreemd, maar het Guinness Book of World Records 2015 is al op de markt en we zijn pas aan de nazomer van 2014 toe. De verklaring ligt voor de hand: over de hele wereld worden dagelijks zovele al dan niet bizarre records verbeterd of worden nieuwe, vreemde prestaties geleverd, dat het voor de uitgevers onbegonnen werk is om alles in één betaalbaar boek te bundelen. Het Guinness Book is dan ook al jarenlang één van de meest en best verkochte boeken ter wereld.

Ook in de recentste uitgave spelen dieren een belangrijke rol in het nastreven van records. Zo is de dwergkees Jiff uit Los Angelos nu de officiële recordhouder van het snelwandelen… op twee poten. Wat het hondje doet, is wel heel opmerkelijk. Jiff kan zowel op zijn achter- als op zijn voorpoten lopen. Zijn recordtijden: hij loopt de 10 meter in 6.56 seconden op zijn achterpoten en in 7.76 seconden op zijn voorpoten. Daarvoor kreeg Jiff ook een officieel certificaat en daar is hijzelf niet weinig trots op.

[related-posts]

Jiff is immers een waar ‘showbeest’ en geniet met volle teugen van alle aandacht die hij krijgt. Op de Walk of Fame is de hond een heuse attractie. Hij loopt er met veel sterallures over de sterrentegels. Schattig om hem bezig te zien en wellicht ook niet navolgbaar door andere viervoeters.

Video hondje: