Twee babybultjes in Planckendael

Een kleine kameel werd geboren.

Twee jaar geleden beviel kameel Badia van dochter Neela.  Een hele speciale gebeurtenis, want het was de eerste kameelbaby sinds elf jaar in Planckendael.

Een zusje erbij:

Nu is er opnieuw goed nieuws vanuit het dierenpark: Neela heeft een zusje gekregen.  Je kan de nieuwe aanwinst, evenals zus Neela, mama Badia en kweekhengst Vincent bezoeken.  Ze staan vlak bij de hoofdingang van Planckendael, in het continent Azië.

kameel3

Momenteel blijven Badia en de pasgeboren kameel nog even gescheiden van de andere kamelen.  Zus Neela is namelijk een heuse speelvogel, met een sterk karakter, en is best jaloers op de nieuwe baby.

kameel4

Het wachten waard:

Moederkameel Badia had een normale draagtijd.  Er werd een aangename geboortestal voorzien met een zachte bodem van mest en stro.  Ondanks alle goede zorgen, had het kamelenveulen niet veel zin om zich snel te laten zien.  Het leek een eeuwigheid later wanneer het kleintje eindelijk geboren werd.  Zowel Badia als de verzorgers zijn heel blij met het kerngezonde jong.

kameel7

[related-posts]

Waar zijn de bultjes?

Op de foto’s kan je zien dat de pasgeboren kameel al piepkleine bultjes heeft, die leeg over haar rug hangen.  Na verloop van tijd zullen de huidzakjes zich vullen met vet en krijgt het kleintje even sterke bulten als haar fiere moeder.

kameel2

Kamelen, een bedreigde diersoort:

Kamelen, in tegenstelling tot dromedarissen, zijn een bedreigde diersoort.  De dieren zijn gedomesticeerd in Centraal-Azië, maar er wordt een dramatische daling van 80% in de kamelenpopulatie verwacht de komende vijftig jaar.

Er wordt nog steeds op kamelen gejaagd.  Het aantal wilde kamelen in de Gobiwoestijn wordt slechts op een paar honderd geschat.

Meer foto’s van de pasgeboren kameel:

kameel1 kameel5 kameel6