Train je eigen konijn

Eerste diploma’s van ‘konijnentrainer’ in België.

Mevrouw Marilleke Vrancken uit Leuven en mevrouw Barbara Celis uit Nijlen mogen zich vanaf nu een officiële konijnentrainer noemen en starten binnenkort allebei met hun eigen ‘adviesbureau’.

Een konijn als huisdier houden is perfect mogelijk en sinds in 2005 ‘Lief Klein Konijntje’ een superhit werd voor kinderen, lopen er in Nederland nogal wat langoren rond in de huiskamer. Intussen hebben onze noorderburen al langer begrepen dat konijnen vrij snel af te richten zijn en dat ze zich net zo sociaal gedragen als een trouwe huiskat of -hond.

Video Henkie met “Lief Klein Konijntje”:

https://www.youtube.com/watch?v=ve6tRgnETE8

[related-posts]

Die boodschap willen beide Vlaamse dames nu ook verkondigen in onze contreien. Via hun adviesbureau willen ze de eigenaars van een huiskonijn raad geven bij het voeden en verzorgen van hun knuffelbeestje en hen knepen aanleren, waardoor hun troetel gehoorzaam en zindelijk wordt.

Bovendien kun je, mits veel geduld, een konijn allerlei trucjes en kunstjes aanleren. Mevrouw Vrancken heeft haar eigen lieverd zelfs leren… voetballen! Met het oog op het nakende WK Voetbal, Marilleke?…

Mevrouw Vrancken -van opleiding industrieel ingenieur!- blijft in elk geval niet bij de pakken zitten: binnenkort plant ze workshops en demonstraties en ze houdt er momenteel al een eigen website op na: www.konijnenadviesbureau.com.