Tom en Jerry vieren 75ste verjaardag

Zondag a.s. een Tom & Jerry marathon op tv!

Als je kinderen hebt, zeg ze dan alvast dat het zondag a.s. feestdag is. De digitale kinderzender Boomerang TV zendt dan een hele dag tekenfilms uit van het beroemde huisdierenduo onder de programmatitel ‘Tom & Jerry marathon’. Wat vliegt de tijd, zal jij zeggen, want zelfs de oudsten onder ons hebben in hun kindertijd al kunnen genieten van de fratsen van de befaamde kat en muis.

De eerste tekeningen van het duo werden immers 75 jaar geleden de wereld rondgestuurd, zij het toen nog in de vorm van cartoons en stripverhalen. En het gegeven was telkens het zelfde: een stuntelige kat die maar wat graag een kleine muis wil vangen, maar er nagenoeg nooit in slaagt. ‘Tom & Jerry’ van Hanna-Barbera zijn de langstlopende tekenfilmreeks in de geschiedenis en ook de meest verspreide over de hele wereld.

[related-posts]

De 75ste verjaardag wordt een jubileum in stijl, want de Warner Bros Studios hebben een hele reeks nieuwe afleveringen op de schappen liggen. Ondanks hun hoge leeftijd zijn het kwieke muisje en de lenige kat nog altijd in topconditie. Of de verhaallijnen en de decors met de tijd zijn geƫvolueerd, is me niet bekend. Daarom zal ik zondag ook wel eens een poosje afstemmen op Boomerang TV. Al was het maar uit pure nostalgie.

Video “Tom & Jerry”:

https://www.youtube.com/watch?v=K_QAjXExJMI