Succesvolle manier om vossen te weren!

Kippenkweker weert al 5 jaar de roofdieren uit zijn rennen met Radio 2 en Klara.

In Vlaams Brabant spreekt men van een ware vossenplaag. Er zijn er meer dan andere jaren en bovendien gedragen ze zich opmerkelijk tammer dan ooit. De kippenkwekers zijn de grootste slachtoffers. De afgelopen maanden sneuvelde een vracht aan pluimvee, zowel ‘s nachts als overdag.

Hoe hou je die verdomde vossen van je erf weg? Hugo Van Den Bossche, een 73-jarige kippenkweker uit Wolvertem, kwam onlangs met dé oplossing voor de pinnen. Die is al even simpel als bizar: al jaar en dag speelt hij non-stop muziek in zijn tuin. De vrt zal het niet graag horen, maar overdag staat zijn grote transistorradio afgestemd op Radio 2 en ‘s nachts schakelt hij over naar Klara. Gelukkig heeft de man geen naaste buren, want de volumeknop staat altijd bijna helemaal open.

[related-posts]

De kippen zelf schijnen zich helemaal niet de storen aan de radiozenders, maar de vossen zijn er als de dood voor. En hoe weet Hugo dit nu zo zeker? “Vorig jaar was er op een nacht een stroompanne en viel dus ook mijn radio uit. En uitgerekend dié nacht waren de vossen er met vier van mijn kippen vandoor!”

Hugo speelde zijn tip al door aan een paar bevriende kwekers en die spreken nu ook van ‘een wondermiddel’ om vossen te verjagen. En ook de Schepen van milieu van Wolvertem vond het radioverhaal van brave Hugo zo opmerkelijk dat hij het prompt publiceerde in het gemeentelijk infoblad.