Straathonden genieten van een ritje in de hondentrein

Een eigenaardig zicht op het Fort Worth golfterrein.

Een grappig zicht – de hondentrein:

Op het Fort Worth golfterrein (VS) kan je twee keer in de week een grappig schouwspel aantreffen.  Dan rijdt Eugene Bostick voorbij in een tractor met acht vaten waarvan de bovenkant werd uitgesneden en wieltjes onder werden geplaatst.

In elk gekleurd vat zit er een vrolijk kwispelstaartende hond.  Het is de hondentrein, zoals Eugene het noemt: een rit die straathonden een leuke dag geeft.

Het begin van de hondentrein:

Sinds de jaren ’40 leven Eugene en zijn broer Corky op de dertien hectare grond in East Fort Worth.  Elke ochtend verzorgen ze de wilde dieren op het land.

[related-posts]

Wanneer er een straathond rondhangt op hun grond, geven de broers het dier een huis en hangt Eugene een extra vat met wielen achter zijn hondentrein.

“Ik begon met mijn tractor.  Ik had een kleine trailer en zette er vier of vijf honden in en nam hen mee voor een ritje.  Toen kwamen er steeds meer honden,” legt Eugene uit.  Er was onvoldoende plaats, dus vond hij zijn hondentrein uit.

De hondentrein: een traditie?

De broers hopen dat de hondentrein een traditie wordt.  De volledige rit duurt anderhalf uur en loopt recht door het Sycamore golfterrein dat achter het Bostick domein ligt.  Voor de golfers is het vaak een speciale gebeurtenis om de trein te zien voorbijkomen.  Er worden regelmatig foto’s genomen van de honden in hun vaten.

Video Hondentrein: