Sta vlakbij de 2 koala’s in ZOO Antwerpen

Vlaamse tuin en Melkerij volledig vernieuwd.

In de Antwerpse ZOO kun je vanaf nu genieten van twee koala’s. Je komt er heel dicht bij deze zachte buideldieren te staan. De hele zone van de Vlaamse tuin en de Melkerij kreeg een facelift en is nu de nieuwe thuis van Goonawarra en Guwara. Deze twee dieren woonden voorheen in Planckendael en bewezen daar al dat ze een goed kweekkoppeltje zijn. Ook in Planckendael blijven koala’s aanwezig.

Kweken mag:

Met Goonawarra en Guwara gaat de ZOO volop voor het internationale kweekprogramma. De kleine koala Oobi Ooobi, het jong van dit koppeltje geboren in 2014, blijft in Planckendael. Hij is ondertussen oud genoeg om op eigen benen te staan. In het nieuwe verblijf in Antwerpen is er dus zeker ruimte voor een nieuw baby’tje. De ZOOverzorgers hoefden niet ver te gaan om ervaring met koala’s op te doen. Hun collega’s uit Planckendael leerden hen alle kneepjes van de koalaverzorging. Zo leerden ze ook Goonawarra en Guwara al kennen. Eén verzorger ging een week lang op stage naar de dierentuin van Duisburg, de stamboekhouder van de koala’s.

Koala’s in Europa:

Er zijn slechts negen Europese dierentuinen die koala’s huisvesten. Tot nu was Planckendael de enige dierentuin in België. Met de komst van de koala’s naar ZOO Antwerpen is zij de tweede Belgische dierentuin met deze speciale dieren en de tiende in Europa. Koala’s zijn geen gemakkelijke gasten. Ze zijn schuchter, stressgevoelig en moeilijke eters. Koala’s eten uitsluitend eucalyptus en lusten maar honderd van de achthonderd soorten. Eucalyptus bevat veel vezels en stoffen die voor andere dieren giftig zijn. ZOO Antwerpen en Planckendael kweken hun eucalyptus zelf en beperken zo hun ecologische voetafdruk.

fotolink_koala (3)

(lees verder op de volgende pagina)