Specht geeft een wezel een luchtdoop

Amateur-fotograaf legt toevallig de bizarre vlucht vast.

De natuur blijft je altijd verbazen. Het is wonderlijk hoe elk dier er zijn plekje heeft en hoe ze vaak ook elkaars hulp opzoeken. Of net omgekeerd. Vaak gaan ze elkaar op een bijzonder wreedaardige manier te lijf. In dit geval kennen we noch de aanleiding noch de afloop, maar het beeld is prachtig.

In het East London Park werd gisteren een specht gespot die rondvloog met een wezel op de rug! Wonderlijk om zien hoe de jonge wezel zijn voorste pootjes om de hals van de vogel klemt om zijn zitje in ‘economy class’ niet te verliezen. Een parachute is immers niet direct voorhanden…

Je kan hierbij twee verschillende scenario’s bedenken. Ofwel gaat het hier om een opmerkelijke vriendendienst en geeft de specht de wezel een lift naar de andere kant van het park. Ofwel ontstond er op de begane grond een ruzie tussen de twee dieren -de wezel is immers een roofdiertje dat geen gevecht uit de weg gaat- en kreeg de specht de wezel niet van zich afgeschud. Dus dan maar samen de lucht in!

https://www.youtube.com/watch?v=KBBXmxadRos

Laten we dus maar uitgaan van het tweede scenario, nl. dat de wezel de specht wilde aanvallen. Wezels -hier ook wel ‘muishonden’ genoemd- mogen er dan wel mooi en aardig ogen, ze zijn kwaadaardiger dan je vermoedt. Getuige ervan deze opname, waar een wezel een vrij grote meeuw de nek wil over bijten!