Snowy moet 19 puppy’s voeden

Als dát geen kroostrijk gezin is!

Brandon en Aimie Terry uit Pennsylvania schrokken zich een hoedje toen hun huisdier het ene hondje na het andere ter wereld bracht. Ze bleven maar tellen en Snowy, een Duitse dog, bleef maar pushen. Uiteindelijk werden er 19 puppy’s gezond en wel geboren, hoewel hun dierenarts een paar weken voordien er ‘maar’ 15 had geteld, voortgaand op een echografie. En zelfs dát vond het Amerikaanse koppel al uitzonderlijk veel. Het zal je maar overkomen: “Wat moeten wij met al die hondjes?”… Een gemiddelde worp van een Duitse dog telt gemiddeld 8 à 10 pups.

Moeder Snowy is zelf maar drie jaar oud, maar naar verluidt bleef ze tijdens de bevalling ijzig kalm en dat blijft ze tot vandaag nog, zelfs al komen haar 19 jongen voortdurend aan haar tepels lurken. En als alles normaal verloopt, zullen ze dit tot kerstmis blijven doen. Pas dan zijn ze oud genoeg om het nest te verlaten. Trouwens, ooit al een volwassen Duitse dog gezien? Die heeft een schofthoogte van plusminus 90 cm en als hij met zijn voorpoten rechtopstaand je schouders aantikt, is hij bijna net zo groot als jijzelf.

[related-posts]

Voor Brandon en Aimie is het nu een kwestie om zo snel mogelijk na kerstmis adoptieouders te vinden voor de pups. Nu al kruipen de hondjes continu het huis rond en lopen ze het koppel voor de voeten. Maar een dog groeit ontzettend snel en met 19 puberhonden in je omgeving is er helemaal geen huis meer te houden. Via de sociale media zijn ze nu zelf op zoek gegaan naar geïnteresseerde baasjes is spe.

19 puppy’s is een uitzonderlijk hoog aantal, maar het absolute puppyrecord staat sinds 2004 nog altijd op naam van een Napolitaanse mastiff, een hondenras dat vooral als waakhond dienstdoet. Zij bracht niet minder dan 24 (!) babyhondjes ter wereld. Overigens is het een feit dat grote honden ook grotere nesten krijgen dan kleine rassen. Chihuahua’s bijvoorbeeld leveren bij de bevalling slechts 1 of 2 puppy’s af.

[related-posts]

Zelf zou ik niet graag in de schoenen staan van Brandon en Aimie. Om te beginnen: bedenk al maar eens 19 verschillende namen voor die sloebertjes!… Voorlopig houden ze de pups uit elkaar met gekleurde halsbandjes.

Video over 19 puppy’s:

https://www.youtube.com/watch?v=Y37Rub0Tf3c