Raju de olifant huilt nadat hij bevrijd wordt

Na 50 jaar in wreedaardige gevangenschap is Raju eindelijk vrij.

Reeds 50 jaar lang, zijn hele leven dus, leefde olifant Raju in gevangenschap.  Met gepiekte kettingen rond zijn benen werd het dier gevangen gehouden, geslagen en verkocht van de ene gewelddadige eigenaar aan de andere.  Volledig uitgehongerd leefde Raju op donaties van toeristen of at plastic en papier om zijn maag te vullen.

Op 2 juli werd Raju voor de eerste keer in zijn leven bevrijd van kettingen, dankzij een gewaagde reddingsoperatie door de Indische dierenorganisatie Wildlife SOS, schrijft The Mirror.

Olifant redding 2
Dr. Yaduraj Khadpekar verwijdert de gepiekte kettingen van Raju’s voeten.

[related-posts]

De reddingsactie vond plaats in Uttar Pradesh (India), maar verliep niet vlotjes.  Raju’s eigenaar schreeuwde commando’s om de olifant te provoceren en spande de kettingen nog harder aan.

Het reddingsteam, bestaande uit 2 politieagenten, 10 dierenartsen en deskundigen, gaf echter niet op en slaagde er uiteindelijk in om Raju te kunnen bevrijden en onder te brengen in het Elephant Conservation and Care Centre in Mathura.

Video over reddingsoperatie olifant:

http://www.youtube.com/watch?v=y2ejQN6OVdU

[related-posts]

Pooja Binepal van Wildlife SOS-UK beschrijft de emotionele actie: “Raju was 24 uur per dag vastgeketend, een daad van ondraaglijke wreedheid.  Het team was verbaasd om tranen over zijn wangen te zien rollen tijdens de redding.”

Op 2 juli, de avond van Raju's redding.
Op 2 juli, de avond van Raju’s redding.

[highlight color=’white’ backcolor=’#ff0000′]”Het was ongelooflijk emotioneel.  We wisten in onze harten dat hij besefte dat hij bevrijd werd.”[/highlight]

“Olifanten zijn majestueuze en hoog-intelligente dieren.  We kunnen ons enkel inbeelden wat een marteling de voorbije halve eeuw voor hem geweest moet zijn.”

“Tot we tussenkwamen, heeft hij nooit geweten hoe het is om ongeketend rond te lopen.  Maar vandaag weet hij wat vrijheid is en zal hij leren hoe vriendelijkheid aanvoelt.”

Olifant Raju geniet van een koude douche, in volledige vrijheid.
Olifant Raju geniet van een koude douche, in volledige vrijheid.

Momenteel wordt Raju opgevangen en krijgt hij medische behandeling.  Wie wil helpen bij Raju’s herstel, kan doneren bij Wildlife SOS.