Planckendael zoekt dringend een olifantenverzorger!

Bij voorkeur iemand ‘met ervaring’…

De Koninklijke Maatschappij voor Dierkunde Antwerpen plaatste een toch wel bizarre vacature. Men zoekt iemand die tijdelijk een olifantenverzorger kan vervangen in het dierenpark Planckendael in Muizen. En liefst iemand die met olifanten overweg kan. Benieuwd waar men dié gaat vinden.

“Zulke job klinkt aantrekkelijk in de oren van een dierenliefhebber.”, licht Peter Van Den Eijnde, manager dierenzorg, toe: “Maar kandidaten mogen de baan zeker niet romantiseren. Het gaat hier wel degelijk om een erg zware job die om behoorlijk wat fysieke kracht vraagt!”

[related-posts]

Olifantenverzorger

Het dierenpark telt momenteel 5 olifantenverzorgers en zij weten van wanten. Een hele dag zijn ze in de weer met het uitmesten van de stallen, het klaarmaken van het eten, het voederen en de algemene verzorging van de dierlijke kolossen. De behandeling van een olifant is niet te vergelijken met die van een dolfijn bijvoorbeeld. Een olifant herkent zijn verzorger wel, maar vriendschap moet je ervan niet verwachten.

“De zorg van een olifant is heel specifiek.”, zegt de manager, “Daarom zoeken we iemand met een opleiding dierenverzorging en die al enige ervaring heeft met olifanten.”

Misschien moet de heer Van Den Eijnde eens te rade gaan bij de circusverenigingen, voor zo ver die nog bestaan.