‘Origi’: toffe naam voor een boreling, nee?

Meisje of jongen? Speelt geen rol, het klinkt gewoon goed!

In het Boudewijn Seapark in Brugge is na maar liefst elf jaar opnieuw een dolfijntje geboren. Tot vandaag was dit quasi onmogelijk, omdat men nooit de ideale omstandigheden vond om een zwangere dolfijn perfect te begeleiden. En dat terwijl men al had vastgesteld dat de dolfijnen het er best naar hun zin hadden en er zelfs ouder werden dan in open zee.

Rode Duivel en openbaring tijdens de wedstrijd België-Rusland was de jonge ‘Origi’ die ook de beslissende goal scoorde. Veel tijd was er dus niet nodig om het jonge dolfijntje ‘Origi’ te dopen. Al is tot dit eigenste moment niet bekend of het om een ‘mannetje’ of een ‘vrouwtje’ gaat. ‘Zo zou ik zelfs mijn zoon of dochter graag willen noemen!”, zei één van de oppassers.

[related-posts]

Tot voor het begin van dit WK was de jonge, zwarte Belg van Afrikaanse origine een volslagen onbekende. Maar in geen 10 minuten tijd veroverde hij de harten van voetbalminnend Vlaanderen. Maar dit zal ongetwijfeld het gelijknamig dolfijntje ook wel doen.

Voorlopig blijft men voorzichtig met commentaren over de pasgeboren dolfijn. Het kalfje kwam immers in ‘stuitligging’ ter wereld, wat uitzonderlijk is voor een dolfijn. In normale omstandigheden komt eerst de staartvin boven en pas daarna de rest van het lijfje. In dit geval gebeurde het omgekeerde.

Zoals het verzorgers en oppassers betaamt, laten ze moeder en kind nu enkele dagen begaan.
Of papa Wilmots zíjn Origi de komende matchen laat begaan, valt af te wachten.