Hoe zou het nog zijn met de kinderen van “Charlie Bit My Finger”?

10 jaar later.

Al een decennium geleden is het, dat de ouders van Charlie en Harry een filmpje over hun zonen op YouTube plaatsten. Daarin is te zien hoe de jongste zoon Charlie in de vinger van zijn oudere broer Harry bijt. De verontwaardiging van Harry en de ondeugende lach van Charlie maakten van de video één van de eerste die wereldwijd viraal ging. Al was dat niet de eigenlijke reden waarom de ouders uit Groot-Brittanië de video online geplaatst had.De oorspronkelijke bedoeling was om hun familie in Amerika de video te kunnen laten zien. Dat draaide net wat anders uit en op voorhand hadden ze onmogelijk kunnen weten hoe zo’n simpele “onnozele” video hun leven voorgoed zouden veranderen.

VIDEO: Charlie bit my finger


Om de verjaardag van de video te vieren werden vader, moeder en twee zonen uitgenodigd in de Britse talkshow this morning. In het gesprek vertelt de familie hoe het filmpje hun leven beïnvloed heeft. Charlie bit my finger staat nog altijd online en wordt nog altijd over heel de wereld bekeken. De teller staat ondertussen op meer dan 850 miljoen views.

[related-posts]

Het heeft de familie heel wat geld opgeleverd. “Ons dagelijkse leven is niet veranderd, we leven nog steeds in hetzelfde huis, we gaan niet op exotische vakanties en hebben geen sportwagen, maar de vier jongens gaan met het geld wel naar een private school”, vertelde de moeder in het interview. Vier jongens, inderdaad. Het extra geld heeft de familie ook de ruimte gegeven om hun familie uit te breiden.

(bekijk het interview op de volgende pagina)