Ook honden in het Guinness Book of Records

Touwtjespringen? Welke bastaard doet beter?

Dat honden graag met een bal spelen is niets nieuws. En zowel een reu als een teef hollen als Kompany’tjes achter de ballen aan en zijn verwoede dribbelaars die je maar al te graag voor de voeten lopen.

Maar is touwtjespringen ook aan beide seksen besteed zijn? Hoe dan ook, het wereldrecord touwtjespringen staat op naam van een teef. Geronimo is haar naam en het is een kruising tussen een bordercollie en een kelpie. Ze is 4 jaar oud, wat voor een hond zoveel betekent als ‘in de fleur van haar leven’.

[related-posts]

Onlangs gaf Geronimo live op de Amerikaanse televisie het beste van zichzelf in een ultieme poging haar eigen wereldrecord te breken voor de meeste sprongen in dubbele touwen. En daarin slaagde ze wonderwel. Geen idee of een mens beter kan, maar Geronimo maakte maar liefst 128 sprongen in één minuut tijd.

Daarmee verbeterde ze haar vorig record met 15 sprongen. Dat dateert al van 2012, toen de teef amper 2 jaar oud was. Overigens kan je hier Geronimo’s voorbereiding op dat vorige record zelf bekijken:

Video voorbereiding record hond touwtjespringen: