Ooit een lammetje op bed zien springen?

En waarom geen lam als huisdier? Ideaal om je bed voor te verwarmen.

We hebben op onze site al verschillende huisdieren voorgesteld, maar een lam als huisgenoot stond nog niet op ons lijstje. En verwar je niet met een dwergschaap, want dat ziet er veel robuuster uit en is met zijn gekrulde hoorns niet echt een knuffelbeestje.

Het schattige lam in dit filmpje heet Winter en heeft haar naam niet gestolen. Ze is in de herfst van 2014 geboren maar nu het wintert, doet ze niets liever dan op het bed springen. Alsof ze zeggen wil: “Zal ik alvast jullie bed voorverwarmen?”… In tegenstelling tot een hond en een kat is een lam zowat de hele dag actief en huppelt ze vrolijk door het huis. Je zou er zelf je zorgen bij vergeten…

[related-posts]

Maar of het wel zo verstandig is om een lam in huis te halen, lijkt me twijfelachtig. Want een lam wordt een volwassen schaap en is een allesvreter. Op den duur kan je niet anders dan het een plekje in je tuin te geven. Zonder bloemen en groentes weliswaar, want daarvan blijft in een mum van tijd niets over. Bovendien blijkt een lam dat in de huiselijke kring werd grootgebracht voortdurend uit te breken en zal het alles in het werk stellen om het baasje opnieuw te benaderen.

Hier alvast een filmpje van Winter:

Video Winter springt op bed:

[related-posts]

Maar er bestaan ook letterlijk ‘zwarte’ schapen en hun jongen zien er al even schattig uit als hun witte soortgenoten. Deze twee worden in ‘t geheel niet uitgesloten door hun huisgenoten maar zijn zo goed als ‘kind aan huis’:

Video lammetjes: