Aandoenlijk sociaal experiment dat je niet onberoerd kan laten!

Hoeveel mensen lopen een dakloos kind voorbij?

Aandoenlijk is misschien niet het juiste woord, ‘choquerend’ zou een betere omschrijving zijn voor de beelden die hier werden vastgelegd met een verborgen camera.

Nu de sociale media en de virtuele contacten hoogtij vieren, kunnen we ons de vraag stellen: hoe sociaal voelend zijn we in wérkelijkheid? Het antwoord zie je in dit filmpje. Ik mag dan al een gevoelige ziel zijn, ik kan me moeilijk voorstellen dat jou dit niet onberoerd laat.

[related-posts]

Eerder al toonden we gelijkaardige experimenten met volwassen acteurs die als dakloze zwervers door het leven gaan. Hoeveel ánders zou het zijn als je de acteurs verving door een knaap van 10 jaar die in volle stad -in dit geval New York City- staat te bedelen? Ondanks de vrieskou heeft hij niet veel meer dan een gescheurde t-shirt aan en het is duidelijk dat de jongen verzorging en hulp nodig heeft.

En wát als hij nog een stap verder gaat en zich te slapen legt in zijn povere ‘slaapzak’? Voor je uit plaatsvervangende gêne afhaakt, blijf toch maar kijken tot het einde. Dit is meer dan een happy end!