Moeder wou haar pasgeborene niet verlaten, dus moest de verpleegkundige dit doen!

Wat denk jij van deze oplossing?

In 2001 beviel Yamile Jackson van een zoontje, genaamd Zachery. Helaas werd het kindje 12 weken te vroeg geboren met een gewicht van nog geen kilo ten gevolge van enkele onvoorziene complicaties tijdens de zwangerschap. Hierdoor moest de pasgeborene zo’n 155 dagen spenderen in een couveuse, wat natuurlijk niet makkelijk was voor Yamile, omdat zij hem ‘s nachts telkens moest verlaten.

Via Twitter / Jillglassco
Via Twitter / Jillglassco

De jonge moeder, die alsook arts is van beroep, begon al snel naar een oplossing te zoeken waardoor haar zoontje ook ‘s nachts haar aanwezigheid zou kunnen waarnemen, ondanks haar afwezigheid. De oplossing kwam haar te binnen terwijl ze thuis de afwas deed. Ze droeg namelijk afwashandschoenen die haar op een geniaal idee brachten.

Via NurturedByDesign.com
Via NurturedByDesign.com

Nog geen 24 uur later kreeg dat idee vorm: Ze vulde namelijk enkele zachte handschoenen met lijnzaad en bracht deze mee naar de neonatologie afdeling waar haar baby lag. De hele dag lang hield ze de handschoen vast en wanneer de bezoekersuren over waren legde ze haar creatie neer naast Zachery, die nu de de geur van zijn moeder droeg en het gevoel van haar aanwezigheid dus niet langer moest missen.

Via NurturedByDesign.com
Via NurturedByDesign.com

Tot verbazing van Yamile bleek de volgende dag dat het idee met de handschoen gewerkt had, want zowel de hartslag als de ademhaling van haar zoontje waren veel stabieler geweest dan andere nachten alsook de nachtrust zelf. Sindsdien sliep haar zoontje met Yamile’s handschoen die de bijnaam “Zaky” kreeg. Een idee en naam dat vooral een belletje deed rinkelen bij de verpleegkundigen, want zij vroegen of de vrouw meer gelijkaardige handschoenen kon delen met hen om de impact op andere kindjes te kunnen onderzoeken.

Via NurturedByDesign.com
Via NurturedByDesign.com

Yamile, die zeker te vinden was voor dit idee, besloot vervolgens om zo’n 100 handschoenen te maken uit verschillende materialen en dat was een goede zet, want de handschoen werd overnacht een succes. Meer en meer ouders hadden hun oog op “Zaky” en waren meer dan bereid om dit op hun eigen pasgeborenen toe te passen. Naar mate de vraag bleef stijgen besloot Yamile zelfs haar eigen bedrijf op te richten, genaamd Nurtured by Design.

Via NurturedByDesign.com
Via NurturedByDesign.com

Ondertussen is er zelfs een onderzoek die aantoont dat de handschoenen een positief effect hebben op vroeggeborenen: Baby’s zijn rustigen, ademen beter en ondervinden minder problemen wanneer ze de geur van hun ouders ruiken. En dat allemaal omdat één jonge vrouw het beste voorhad voor haar zoontje, die op zijn beurt nu al in de middelbare school zit en zeer trots is op de uitvinding van zijn moeder.

Via NurturedByDesign.com
Via NurturedByDesign.com