Konijntjes voeren? Begin er niet aan!

‘Rabbit Island’ in Japan is een toeristische trekpleister, maar owee!

Dit is een zo goed als onwaarschijnlijk verhaal. In het begin van de vorige eeuw vond je het eiland Okunoshima niet op de wereldkaart. Maar het bestáát wel degelijk: het is gelegen in de Japanse Binnenzee en hoort bij de prefectuur Hiroshima. Gaat er al een lichtje branden? Het verborgen eiland was een perfecte ‘geheime’ locatie om proeven uit te voeren met chemische wapens. Op het eiland waren destijds verscheidene fabrieken gevestigd, waar gifgassen werden ontwikkeld.

De ruïnes van de loodsen zijn een eeuw later een toeristische attractie en het eiland is opnieuw op de kaart gezet, hoewel er nauwelijks mensen wonen. Maar de konijnen die er huizen, zijn niet te tellen! De oorzaak? Een eeuw geleden werden er tal van ‘proefkonijnen’ ingevoerd en dit begrip is letterlijk te nemen. Men vergat echter dat konijnen zich ontzettend snel voortplanten en na de tweede wereldoorlog werden de konijnen ook ‘bevrijd’, maar was hun populatie op het eiland niet meer te stoppen.

[related-posts]

Tot vandaag wordt Okunoshima hoofdzakelijk bevolkt door konijnen die zich uitzonderlijk tam en gewillig gedragen tegenover toeristen. Geef je ze één vinger, ze nemen je hele arm! Niet voor niks staat het Japanse eiland nu bekend als ‘het Konijneneiland’. Overtuig jezelf:

Video konijnen: