Koalabeertje komt piepen in Planckendael

Naam nog niet bekend, maar begint alleszins met een ‘O’.

Hondenliefhebbers weten al wel langer dat er een soort van lettercode bestaat voor een nieuwgeboren viervoeter en zeker wanneer het om een rashond gaat. Elk jaar een andere letter voor een roepnaam. Dat dit ook geldt voor pasgeboren koala’s, was me niet bekend.

planckendaelkoala3

Bezoekers van dierenpark Planckendael in Muizen bij Mechelen kunnen dezer dagen een blik opvangen van de jongste telg van de koalafamilie die er huist. De naam van de ouders? Goonwara is de papa en Guwara is de mama. Refererend naar de benaming zijn ze dus even oud.

planckendaelkoala4

“Net als bij andere buideldieren wordt de koalababy in een onderontwikkeld stadium geboren.”, licht Ilse Segers, woordvoerster van het dierenpark, toe: “Het mini-beertje is dan slechts 2 cm groot (!) en moet tot in de buidel geraken.”

planckendaelkoala1

[related-posts]

Het is zo goed als onmogelijk om de zwangerschap te volgen, dus waren de oppassers bijzonder verrast en verheugd dat de baby onlangs zijn kopje opstak vanuit de buidel.

planckendaelkoala5

Video babykoala:

Zelfs in dit stadium laten de Planckendael-medewerkers moeder en kind ongemoeid. “We verzorgen en voeden nu in de eerste plaats de moeder. Tot dusver hebben we zelfs het raden naar het geslacht van het koalajong. Sowieso zal het kleintje een Aboriginalnaam met een mooie betekenis toebedeeld krijgen en zal die beginnen met de letter O”, zegt Ilse Segers enthousiast. Zij behoedt zich voor over-enthousiasme, want de eerste weken blijft het afwachten of de baby het redt.

planckendaelkoala2

Geen twee weken geleden werd in het Boudewijn Seapark in Brugge een babydolfijntje geboren en die kreeg de naam ‘Origi’ mee, genoemd naar de jonge Rode Duivel die in Brazilië zoveel ophef maakte. Helaas heeft de kleine dolfijn zijn korte avontuur op aarde niet overleefd.

planckendaelkoala6