Ketnetters hebben nu ook hun eigen Jeroen Meus

Hannes Deryckere bereidt zijn dagelijkse kost voor kinderen.

Hannes is nog maar 20 en leert zelf nog beter koken dan hij al kan. Hij is immers bezig aan zijn laatste jaar in de kokschool Ter Duinen in Koksijde. Praten en presenteren kan hij al wel en met dezelfde flair als Jeroen Meus roert hij in potten en pannen. Daarin wordt hij bijgestaan door presentatrice Maureen Vanherberghen en door de Ketnetters zelf.

Het programma ‘Broodje kaas’ duurt nauwelijks 15 minuten en wordt van maandag tot en met donderdag telkens uitgezonden om 17u45 op Ketnet. In feite is het én een kook- én een spelprogramma. In elke aflevering wordt Hannes uitgedaagd door een jonge kijker met één specifieke culinaire vraag. Tijdens de bereiding van zijn ‘dagelijkse kost’ moet Hannes een verrassingsingrediënt toevoegen aan zijn creatie.

[related-posts]

Wat de rijzige jonge kok nooit zal bereiden is… een ‘broodje kaas’. Maar aan het eind van het programma kan het kind dat hem uitdaagde wel kiezen tussen het gerecht dat Hannes bereidde en… een broodje kaas. Bizarre opzet, maar het is best origineel: kinderen eten immers niet graag dingen die ze niet kennen. En lékker eten ziet er inderdaad niet altijd even appetijtelijk uit. Of omgekeerd.

Video “Broodje Kaas”: