Dit is de beste manier om je hond tot rust te brengen!

En zeggen dat vele baasjes het met kalmeerpilletjes proberen!

Dierenartsen zullen het je bevestigen, maar nogal wat baasjes dienen hun nerveuze viervoeters hoe langer hoe meer medicatie toe om ze te kalmeren. En sterker nog: als ze het niet durven vragen aan de arts, delen ze hun eìgen geneesmiddeltjes met hun hond. Nochtans bleek uit een experiment in Groot-Brittannië dat… muziek het meest heilzaam is voor je gestresseerde huisvriend.

Een toppunt van hun gevoel voor muziek is wel de hond uit dìt filmpje:

Video “hond speelt piano”:

Feit is dat niet alleen bij mensen muziek de zeden verzacht, ook bij honden werkt muziek in op hun gemoedsgesteldheid. De Britse onderzoekers testten gedurende 2 weken hoe honden in een asiel -die sowieso al meer gestresseerd zijn dan huisdieren- reageerden op muziek. Opvallend was dat de viervoeters rustiger waren bij het horen van muziek dan tijdens lange periodes van stilte.

Opmerkelijker nog was dat de dieren een duidelijke voorkeur hebben voor… klassieke muziek. Van zodra men het tempo opvoerde, werd ook hun rust verstoord.

[related-posts]

Honden hebben -soms meer dan een mens- last van eenzaamheid en verlatingsangst. Zelfs tijdens een lange afwezigheid van hun baasje kunnen hun stoppen doorslaan. Volgens de onderzoekers is dé oplossing je radio te laten aanstaan. En dan liefst op Klara!…

Of nog beter: haal een piano in huis. Honden zijn immers veel muzikaler dan je denkt!

Video “honden spelen piano”: