Ideale tijd om je kat te laten lijnen

In de zomer heeft je huisdier minder calorieën nodig.

In principe kan een kat blíjven eten, maar als je zelf vindt dat je lieverd nu toch een beetje té dik wordt, is het nu de ideale tijd om een handje toe te steken om haar of hem te laten afslanken.

Uit onderzoek blijkt immers dat katten de natuurlijke neiging hebben om in de zomer minder te eten dan in de winter. Naar schatting is dat 15 % minder, wat behoorlijk wat calorieën scheelt. Je zal zelf al wel gemerkt hebben dat katten ook meer slapen in de zomer en veel minder naar buiten komen. Dit heeft veel met de warmte te maken, maar het is fout te denken dat katten in de winter de koude temperaturen niét voelen.

[related-posts]

Precies omdat ze in de wintermaanden meer energie nodig hebben om zich warm te houden, wanneer ze buiten komen, eten ze ook meer. Je mag ze zeven keer per dag een luchtje laten scheppen, ze zullen nadien ook zeven keer om wat voer komen bedelen. Wie de katten observeert, zal al opgemerkt hebben dat ze in de zomermaanden na een uitstapje eerder naar hun slaapplaats lopen dan naar het voerbakje.

Je kat zal dus ook niet protesteren als er na elk zomeruitstapje géén eten in haar bakje ligt. Kortom, jij als baasje kan je mollige snoes helpen bij het diëten, door haar/zijn eten daadwerkelijk te rantsoeneren in de zomer.

En als je zelf ook niet al te scherp staat, kan je kat ook joú af en toe eens uitlaten. Voor de mens is nog altijd het beste advies voor een vermageringskuur: meer bewegen!