Hondjes, zoals je ze nog nooit hebt gezien!

Zeg nu nog dat honden geen gekke bekken kunnen trekken!

Dat kunnen ze zeker en elk baasje heeft wel een aantal foto’s van zijn lieve huisdieren waarmee hij/zij de lachers op de hand kan krijgen. En in ieder van ons schuilt wel enige aanleg voor artistieke verwezenlijkingen, waarvan jezelf versteld kan staan. Maar de fantasie reikt soms verder dan de kunde en dan moet je de hulp inroepen van een artistieke ziel. Dit zijn twee voorbeelden:

1. De hond als fotomodel:

Elke Vogelsang is een Duitse kunstfotografe maar voor alles een enorme dierenliefhebster. De onderwerpen van haar foto’s zijn uitsluitend dieren en in het verleden wist zij al verrassende portrettenreeksen te maken van paarden, poezen en honden.

Zelf is Elke het trotse baasje van 3 honden: Noodle, Scout en Loli. Het zijn uit Spanje geadopteerde viervoeters. Alleen al de namen zijn origineel en grappig, maar als je ziet welke poses de honden kunnen aannemen voor de lens, zou je haast denken dat Elke de dieren manipuleert om ze zo ver te krijgen. Niets daarvan, de fotografe beheerst de kunst om precies op het juiste moment de knop van haar fototoestel in te drukken. En verder getuigt ze van heel veel geduld, creativiteit en pure dierenliefde.

Vogelsang focuste zich aanvankelijk op haar eigen honden, maar steeds meer mensen wilden ook wel eens zulke mooie fotoreeks van hun schatjes. Wie nu een ingelijste foto aan de muur heeft hangen, ondertekend door Elke Vogelsang, mag heus wel stellen dat hij/zij een echt kunstwerk in huis heeft!

Naast haar professionele opdrachten zet Elke zich ook vrijwillig in voor sommige dierenasielen. Daar wachten talrijke huisdieren op een goed baasje en mogelijk helpen de prachtige foto’s van Elke daarbij. Ze verschijnen op de websites van de dierenasielen.


Wil je nog meer werk zien van deze Duitse artieste bezoek dan haar website .

(lees verder op de volgende pagina)